Szervíz

Termékeink garanciális és garancián túli szervize:
 
Audio Partner Kft.
2040 Budaörs, Építők útja 2-4.
Telefon: 06/23/414-057
Fax: 06/23/428-179
 
Régi illetve új típusú fejhallgatók rendelhető alkatrészeinek árlistája: pdf_icon.gifAlkatrész árlista
   
Fontos tájékoztató jellegű információk a garanciával kapcsolatban:
 
A Sennheiser electronic GmbH & Co. KG EU-s direktívái garanciális ügyekben.
 
Az Ön által vásárolt eredeti Sennheiser termék 24 hónapos garanciával rendelkezik. A korlátozott garancia csak azokra a termékekre vonatkozik, melyek a vásárlás időpontjában az aktuális Sennheiser értékesítési programhoz tartoznak. A garanciaidő akkor kezdődik, amikor a vadonatúj, még nem használt terméket az első végfelhasználó megvásárolja. Ezért a vásárlás időpontjának igazolására ajánlatos megőrizni a számlát (vagy a garanciajegyet). E nélkül a garanciajegy nélkül (melyet a Sennheiser szervizeléssel megbízott partnere ellenőriz) az elvégzett javítás ellenértékét Önnek kell kifizetnie. A vásárlást igazoló bizonylatnak tartalmaznia a kell a vásárlás időpontját és a termék megnevezését.
 
Ha a termékről a garanciaidőn belül megállapítják, hogy az a nem kielégítő alapanyag vagy kidolgozás alkalmazása miatt hibás (az eredeti beszerzés idején is az volt), a Sennheiser electronic GmbH & Co. KG vagy annak szervizpartnerei a munkadíj, vagy az alkatrészek díjának megfizettetése nélkül megjavítják, vagy (a Sennheiser electronic GmbH & Co. KG belátása szerint) kicserélik a terméket, illetve annak hibás alkatrészeit.
 
A Sennheiser electronic GmbH & Co. KG vagy annak szervizpartnerei a hibás termékeket vagy alkatrészeket új termékekkel, alkatrészekkel helyettesíthetik. A lecserélt termékek és alkatrészek a Sennheiser electronic GmbH & Co. KG vagy annak szervizpartnerei tulajdonába kerülnek.
 
A jótállási igény nem érvényesíthető az alábbiakra vonatkozóan:
  • a termék kisebb olyan minőségi hibáira és eltéréseire, melyek nem befolyásolják a termék értékét vagy a rendeltetésszerű használathoz való alkalmasságát;
  • a termék tartozékaként mellékelt kiegészítőkre;
  • az újratölthető és egyszer használatos elemekre (ezek a termékek rövidebb üzemelési idővel rendelkeznek, és élettartamuk nagyban függ a használat gyakoriságától is);
  • a nem rendeltetésszerű használatból származó hibákra (pl. hibás működtetés, fizikai rongálás, nem megfelelő tápfeszültség használata); Garanciális szempontból rendeltetésszerű használatnak tekintjük a terméknek a használati útmutatóban ismertetett működési feltételek és előírások szerinti használatát.
  • a természetes elhasználódásból származó hibákra;
  • ha a Sennheiser terméket Ön vagy harmadik személy javítani próbálja, kivéve, ha az adott javításra a Sennheiser előzetesen írásos beleegyezését adta;
  • a vis maiorból származó hibákra;
  • azon hibákra, melyek a vásárlás pillanatában a vásárló számára ismertek voltak.
 
Érvényét veszti a garancia, ha a terméket illetéktelen személy vagy szerviz javítja. A garanciális igények a világ bármely olyan országában érvényesítők, ahol az adott ország törvényei nem ütköznek garanciális feltételeinkkel. Egyéb szavatossági igények vagy a jelen feltételekben meghatározott jogosultságokon túlmutató igények nem érvényesíthetők.
 
A fogyasztók jogosultak lehetnek a saját országuk törvényeiben meghatározott jogaik érvényesítésére, mivel a garancia érvényesítésével kapcsolatban azon ország jogszabályai irányadók, melyben a fogyasztó a Sennheiser terméket vásárolta. (Erre a szolgáltatásra nem vonatkoznak az ENSZ nemzetközi árukereskedelmi konvenciójának rendelkezései.
 
A garanciális feltételeknek megfelelő jótállási igény esetén a terméket tartozékaival és a vásárlást igazoló számlával az illetékes helyi szervizpartnerhez kell eljuttatni. A szállítási kockázatot a fogyasztó viseli. A szállításból származó károk kockázatának minimálisra csökkentése érdekében lehetőleg az eredeti csomagolást használja!
 

AudioPartner Kft. 2013 | Magyarország
Kövessen minket:
Készítette: