Hírek / Aktualitások

Intelligens hangzás okostelefonos felvételekhez - A Sennheiser FOCUSMIC Digital
2017-10-09 15:07:53
Az audio specialista Sennheiser az IBC szakkiállításon betekintést engedett masszív FOCUSMIC Digital mini puskamikrofonjának működésébe, amelyet az iPhone-nal készített kiváló minőségű videofelvételek hangjának rögzítéséhez tervezett. A jól bevált Sennheiser kapszulát, illetve Apogee PureDigital előerősítőt és A/D konvertert tartalmazó FOCUSMIC Digital közvetlenül csatlakoztatható az iPhone Lightning portjához, és kiváló minőségben, fókuszáltan rögzíti, illetve közvetíti a filmezett hangforrás hangját. Az új mikrofon számos iPhone modellel (SE, X, 8 plus stb.) kompatibilis, masszív fém rögzítőelemmel csatlakozik az okostelefonhoz, és lehetővé teszi a mikrofon 270°-ban történő elforgatását, egy szelfi és egy szállítást megkönnyítő pozíciót is beleértve. A FOCUSMIC Digital 2018 második félévétől lesz kapható. 
 
A FOCUSMIC Digital ideális választást jelent bármely mobil újságírási feladathoz (legyen szó interjúról vagy helyszíni közvetítésről), valamint a szokványos filmezési és tartalom létrehozási feladatokhoz. „Ahogy azt a neve is sugallja, a FOCUSMIC Digital kiváló minőségű irányított hangzást kölcsönöz iPhone videóid számára” – magyarázta Dela Bahlke, a Sennheiser termékmenedzsere. „Akár magán, akár professzionális videoalkalmazásokhoz használod – ez a mikrofon áttöri a telefon beépített mikrofonja és előerősítője által szabott korlátokat.”
 
„A FOCUSMIC Digital a Sennheiser és az Apogee többi közös fejlesztésű termékéhez – ClipMic digital, MKE 2 digital, MK 4 digital és az AMBEO Smart Headset – hasonlóan a két vezető gyártó hangrögzítés területén szerzett szakértelmét kamatoztatva olyan átalakítási megoldást kínál, amely professzionális hangminőséget és egyszerű kezelést kínál az iparágon belül elterjedt formában” – tette hozzá Sean McArthur, az Apogee marketingigazgatója. „Tudjuk, hogy a mobil videósok, legyenek lelkes amatőrök vagy profik, szeretni fognak a FOCUSMIC Digitallal dolgozni.”
 

Kiemelt, fókuszált hang
„Az okostelefonoknak hangzás tekintetében egy alapvető kihívással kell szembenézniük: beépített mikrofonjaikat és mikrofon-előerősítőiket telefonbeszélgetésekhez és nem videóhang rögzítéséhez tervezték” – mondta Dela Bahlke. „Ezért azoknak a tartalomlétrehozóknak, akik kiváló minőségű videókat szeretnének kínálni közönségük számára, külső mikrofont és egy erre a célra fejlesztett előerősítőt kell használniuk.” A FOCUSMIC Digital egy kipróbált és tesztelt Sennheiser kamera-mikrofonkapszulát használ, valamint egy kiváló minőségű beépített A/D konvertert, illetve mikrofon előerősítőt is tartalmaz a kifogástalan hangzás rögzítése érdekében. Az új mikrofon hatékonyan iktatja ki az oldalirányból érkező zajt, zajos környezetben is fókuszált hangrögzítést biztosítva.

 
Alkalmazáson keresztül történő vezérlés az erősítés és a praktikus szűrők beállításához
Annak érdekében, hogy a mikrofon tökéletesen tudjon alkalmazkodni a közeli és távoli hangforrásokhoz, az érzékenység és az erősítés különféle alkalmazásokon – pl. az Apogee ingyenes Maestro és MetaRecorder alkalmazásain – keresztül kényelmesen szabályozható. Ezek az alkalmazások különféle DSP szűrők (zúgásszűrő, sípolásszűrő és túlvezérlés elleni védelem (erősítésszabályozás)) beállítására is lehetőséget kínálnak, melyekkel még tovább javítható a rögzített hang minősége. Ha a felhasználó szeretné, ezek a beállítások meg is őrizhetők olyan helyzetekre, amikor a filmezéshez vagy hangrögzítéshez használt alkalmazás nem kínál ilyen kiterjedt konfigurálási lehetőségeket.
 
 
A FOCUSMIC Digital fókuszáltan rögzíti a filmezett hangforrás irányából érkező hangot és 270°-os szögben kényelmesen forgatható – a szállítást megkönnyítő helyzettől kezdve a POV és szelfi pozícióig

 
Elég strapabíró, hogy bárhová magaddal vihesd
Az iPhone-hoz történő biztos csatlakozás érdekében a FOCUSMIC Digital fémből készült mikrofonházzal és egy masszív fém rögzítőelemmel is rendelkezik. A rögzítőelem szabvány ¼"-os (20 UNC) menettel rendelkezik, melynek segítségével különböző kamerakiegészítőkhöz (pl. kamera- és asztali állványok, illetve kézi kameratartók) csatlakoztatható. 
 
A mikrofon ennek a rögzítőelemnek a segítségével 270°-ban elforgatható: a használaton kívül alkalmazható, illetve szállítást elősegítő 0°-os pozíciótól kezdve az interjúkészítéshez/filmezéshez használható (POV) pozíción keresztül a „szelfi” pozícióig. Összesen 14 rögzítési pozíció áll rendelkezésre, hogy a mikrofon optimális helyzetből tudja rögzíteni a hangforrás hangját.
 
A FOCUSMIC Digital tartozékait szivacs szélfogó teszi teljessé. Nincs szükség elemekre, mivel a mikrofon közvetlenül az okostelefonról kapja az áramellátást.
 
A FOCUSMIC Digital előreláthatólag 2018 második félévétől lesz kapható.

 
Előzetes műszaki jellemzők
Jelátalakító típusa: permanensen polarizált kondenzátor mikrofon
Iránykarakterisztika: szuper-kardioid/lobar
Csatlakozó: Apple Lightning csatlakozó
DSP szűrők és funkciók: zúgásszűrő, sípolásszűrő, túlvezérlés elleni védelem
 
Az Apple®, a Lightning® és az iPhone® az Apple Inc. védjegye.
 
 
 

AudioPartner Kft. 2013 | Magyarország
Kövessen minket:
Készítette: