Hírek / Aktualitások

2017-09-20 13:23:48
Az Edinburgh-i Egyetem jelenleg cseréli le analóg Sennheiser mikrofon-rendszerét az audio specialista legújabb SpeechLine Digital Wireless sorozatára. A beszédre optimalizált digitális vezeték nélküli megoldást 320 teremben telepítik. Stephen Dishon, az egyetem AV-rendszerekért felelős munkatársa azért szánta rá magát erre a lépésre, mert a SpeechLine Digital Wireless termékek egycsapásra képesek megoldani számos problémáját: elkerülik a frekvenciaforgalomban keletkező dugókat, megakadályozzák a környezetben lévő más mikrofonokkal fellépő interferenciát, az akkuk pedig hosszabb ideig működőképesek. Végül, de nem utolsósorban Stephen Dishon úgy gondolja, hogy a német digitális rendszer masszív felépítése praktikus választást jelent az egyetem nagy igénybevételt jelentő mindennapjaiban.
 

2017-09-20 13:10:43
Az dél-angliai Brightonban 2013-ban alakult Black Peaks egy a világsiker felé haladó négytagú progresszív rockzenekar. Statues című bemutatkozó albumunkról azt írta a The Independent, hogy „az alternatív rock, a heavy metal riffek, a progresszív elgondolások és a post-rock-os díszítések kivételes kombinációja, melyek egymással összefonódva egy rendkívül kidolgozott bemutatkozó anyagot eredményeztek”. A pártfogolók között van a Radio 1-től Daniel P Carter és Zane Lowe is. Az indulásnál, ahogy a legtöbb kezdő banda esetében egy találomra összeállított mikrofonkészlettel kezdtek, így a Sennheiser mikrofonok hozzáadásával egy egészen más világ tárult fel.

2017-09-20 12:45:29
A Sennheiser megalkotta a világ első intuitív, kompakt és mobil 3D-s felvételkészítő headsetjét. A 2017-es CES szakkiállításon bemutatott AMBEO SMART HEADSET egy forradalmian új headset, amely immerzív 3D-s hangzást rögzít egy mobileszköz kezelésének egyszerűségével. Az AMBEO SMART HEADSET használatával készített binaurális hangfelvételek lélegzetelállító 3D-s élményt nyújtanak – a hallgatót a hangzástérbe helyezve és egy adott környezetre jellemző hangirányokat és térbeli jellemzőket reprodukálva.
 

2017-09-12 13:08:10
A Sennheiser tovább bővíti hallójáratba dugható vezeték nélküli fülhallgatóinak körét a napjaink felgyorsult életmódot folytató, folyton aktív generációja számára tervezett új CX 7.00BT bemutatásával. Az új modell minimalista, könnyű nyakpántkonstrukciót, kiváló, basszusban gazdag hangzást és korszerű vezeték nélküli technológiát kínál, egy kedvező árú fülhallgató formájában. 

2017-09-12 12:06:16
Az épület, amelyben egykor Drezda városa számára termeltek villamosenergiát, most izgalmas zenés színházi előadásoknak ad helyet: a Drezdai Állami Operettszínház 2016 decemberében költözött új otthonába, a korábbi központi erőmű helyére. A Sennheiser vezeték nélküli rendszerei tökéletes hangzást biztosítanak a 700 férőhelyes nézőtér számára. A Drezdai Állami Operettszínház az első német zenés színház, amelyben – az időtálló vezeték nélküli mikrofon-technológiába fektetve – a Sennheiser forradalmian új Digital 6000-es rendszerét használják. 
 

2017-09-12 11:43:02
A Chelsea Zenei Fesztivál méltán híres sokszínű programjairól, valamint az előadásoknak otthont adó helyszínekről. Az első nyolc évadban több mint 50 rendezvényhelyszín működött Chelsea különböző pontjain és Manhattan egyéb részein, iskolákban, parkokban, illetve templomokban. A zenei stílusok színes palettájából adódóan – amely a klasszikus jazzt, valamint az ezt kiegészítő vizuális és gasztronómiai élményeket foglalja magában – a programok sokszínűségét a fesztivál közönsége is visszatükrözi.
 

2017-08-04 14:34:28
A Supernem zenekar 15 év alatt rengeteg színpadi tapasztalatot szerzett, így a hangos színpad vs. fülmonitorozás dilemmája őket is utolérte az elmúlt évben. Fel lehet-e menni egy rock színpadra monitorládák vagy akár erősítők nélkül, a csendesebb színpad érdekében? Miért éri meg mégis a fülmonitoros megoldásra váltani? A zenészek és a hangtechnikusok véleménye gyakran megoszlik ebben a témában. Egy dolog biztos, a saját mikrofonpark minden esetben biztonságot nyújt. A Supernemmel készített közös videóban, Papp Szabi énekes, Nagy Dávid dobos és Madránszky Krisztián hangtechnikus is elmondja véleményét a témáról.

2017-07-27 10:51:47
Mohai Györgyben, amikor első alkalommal (2016 szeptemberében, Berlinben) találkozott a 3D AMBEO recording technológiával és a hozzá kapcsolódó MKH 800 Twin mikrofonnal, illetve PlugIn-el, rögtön nagyon sok ötlet merült fel a technológiával kapcsolatban. Aztán hamar jött is a lehetőség, a Jupiter Holdja című film zenéjének hangfelvételén, hogy az országban először kipróbálhassa ezeket a mikrofonokat.
 

2017-07-19 12:13:46
A Halott Pénz zenakar tagjait és az őket körülvevő stábtagokat a folyamatos fejlődés és fejlesztés igénye hajtja. Ez a lépésről-lépésre történő építkezés, a kihívásoknak és a közönség igényeinek való megfelelés a sikerük egyik titka, melyről Marsalkó Dávid zenekarvezetővel és Ősz Zalán vezető hangtechnikussal beszélgettünk.

2017-07-08 11:28:00
A Blue Man Group azóta is a színes látványelemek, az impozáns, ütős-alapú zene és az interaktív színház egy teljesen eredeti ötvözetével nyűgözi le közönségét, hogy 25 évvel ezelőtt először lépett fel New York Cityben az Astor Place Theatre színpadán. Hamarosan újra útnak indul egy az Egyesült Államok városait (többek között Chicagót és Las Vegast) érintő, majd egy Berlini fellépés után világturnévá duzzadó show-sorozat, melynek kapcsán Marcus Ross, a Blue Man Productions helyi hangzásfelelőse és hangzástervezője elkötelezte magát amellett, hogy a közönség minden egyes tagja számára zökkenőmentes hangzásélményt biztosít. Ezt Sennheiser és Neumann mikrofonokkal, valamint Sennheiser vezeték nélküli rendszerekkel valósítja meg.
 

 

AudioPartner Kft. 2013 | Magyarország
Kövessen minket:
Készítette: