Hírek / Aktualitások

2017-07-27 10:51:47
Mohai Györgyben, amikor első alkalommal (2016 szeptemberében, Berlinben) találkozott a 3D AMBEO recording technológiával és a hozzá kapcsolódó MKH 800 Twin mikrofonnal, illetve PlugIn-el, rögtön nagyon sok ötlet merült fel a technológiával kapcsolatban. Aztán hamar jött is a lehetőség, a Jupiter Holdja című film zenéjének hangfelvételén, hogy az országban először kipróbálhassa ezeket a mikrofonokat.
 

2017-07-19 12:13:46
A Halott Pénz zenakar tagjait és az őket körülvevő stábtagokat a folyamatos fejlődés és fejlesztés igénye hajtja. Ez a lépésről-lépésre történő építkezés, a kihívásoknak és a közönség igényeinek való megfelelés a sikerük egyik titka, melyről Marsalkó Dávid zenekarvezetővel és Ősz Zalán vezető hangtechnikussal beszélgettünk.

2017-07-08 11:28:00
A Blue Man Group azóta is a színes látványelemek, az impozáns, ütős-alapú zene és az interaktív színház egy teljesen eredeti ötvözetével nyűgözi le közönségét, hogy 25 évvel ezelőtt először lépett fel New York Cityben az Astor Place Theatre színpadán. Hamarosan újra útnak indul egy az Egyesült Államok városait (többek között Chicagót és Las Vegast) érintő, majd egy Berlini fellépés után világturnévá duzzadó show-sorozat, melynek kapcsán Marcus Ross, a Blue Man Productions helyi hangzásfelelőse és hangzástervezője elkötelezte magát amellett, hogy a közönség minden egyes tagja számára zökkenőmentes hangzásélményt biztosít. Ezt Sennheiser és Neumann mikrofonokkal, valamint Sennheiser vezeték nélküli rendszerekkel valósítja meg.
 

2017-06-27 13:05:28
A Sennheiser mobil konferenciamegoldása gyors beállítási lehetőségekkel és kiváló minőségű hangzással vértezi fel az online megbeszéléseket.
 
A műszaki kérdésekre, dizájnra, tervezésre, környezetvédelmi kérdésekre és az épített környezettel kapcsolatos építési szolgáltatásokra szakosodott S&ME tanácsadó cég számára az ügyfelekkel és a kollégákkal folytatott kommunikáció a siker legfőbb záloga. Az Egyesült Államokban 36 irodával rendelkező és országszerte a legkülönfélébb projekteken (kórházak, ipartelepek és duzzasztógátak stb.) dolgozó cég alkalmazottainak sokszor kell távolról kapcsolatot tartaniuk.

 

2017-06-27 12:39:33
Ed Sheeran mindig is hatalmas népszerűségnek örvendett, de ez most minden eddiginél magasabb szintet ért el: a ÷ (Divide) című album már megjelenése óta uralja a nemzetközi lemezlistákat, a kapcsolódó ÷ turné koncertjeire pedig bejelentést követően rögtön elkapkodják a jegyeket. A turné márciusban Európában indult, az olaszországi Turin városában, majd mielőtt az Egyesült Királyság és Írország arénáiba ért volna, érintette Svájcot, Németországot, Svédországot, Dániát, Hollandiát, Belgiumot, Franciaországot és Spanyolországot. A turné azután májusban és júniusban Dél-Amerika, Közép-Amerika és Mexikó felé vette útját, majd az Egyesült Államok előtt visszatért az Egyesült Királyságba. Ed ismét a Sennheiser zászlóshajóját, a Digital 9000-es sorozatú mikrofonrendszert és a 2000-es sorozatú vezeték nélküli monitorrendszert használja, melyeket a Major Tom produkciós cég biztosít számára.
 

2017-06-26 13:29:57
A Coachella-völgyi Zenei és Művészeti Fesztivál az utóbbi idők legtöbbet emlegetett zenei fesztiváljává nőtte ki magát, melynek idei húzóneve Kendrick Lamar volt, aki felejthetetlen előadással örvendeztette meg a közönséget a kéthétvégés zenei esemény záróakkordjaként – hogy az idei év 125 000 nézőjének az elkövetkező években legyen mire emlékeznie. Lamar és csapata a Sennheiser Digital 9000 és új Digital 6000 Wireless rendszerének kombinációját hívták segítségül, hogy az a művész energikus és erőteljes előadásának minden apró részletét tisztán és rendíthetetlen megbízhatósággal adja vissza.
 

2017-06-06 10:50:38
A Saint Audio Stúdió KÖZTESPONT címmel Sound Design versenyt hírdet.
 
Szakmai támogatók:
Színház-és Filmművészeti Egyetem, Film és Média Intézet (SZFE)
Magyar Hangmérnökök Társasága (H.A.E.S.), Mohai Audio

 
Kereskedelmi támogató:
Audio Partner Kft. - a Sennheiser eszközök forgalmazója

2017-06-21 11:56:42
Az URSA Strapset az angol hangmérnök, Simon Bysshe és partnere Laura, színházi jelmezes alapította 2015-ben. Kényelmes, láthatatlan rádiós mikrofonpántokat és tartozékokat készítenek filmes, televíziós és élő produkciókhoz.
 
 
 

2017-06-21 14:11:34
Lábas Viki, a Margaret Island énekesnője régóta kereste azt a mikrofont, melynek hangja legközelebb áll saját elképzeléséhez. Farkas Istvánnal a zenekar hangmérnökével jó pár mikrofont kipróbáltak keresgélésük során, mire eljutottak az eddigi legmegfelelőbb, testreszabott megoldásig. Hogyan változik Viki hangszíne a különböző fellépések során, milyen elvárásoknak kell megfelelni egy eszköznek és hogyan hatott ez a választás a zenekarra? Kiderül a videóból az is, hogy mit jelent a fiatal, új generációs zenekarnak a fülmonitorozás és milyen mikrofonokkal támogatják a nagyon jó minőségű hangszerparkjukat.

2017-06-20 15:00:28
A Sennheiser egy interjúsorozatot indított saját YouTube csatornáján az audio ipar elismert hangmérnökeivel. A már elérhető videókban olyan hangmérnökök és producerek szerepelnek, mint Manny Marroquin, Jim Ebdon, Stephen Curtin és Al Schmitt, akik pályafutásuk korai időszakától kezdve, a szakmai kihívásokon keresztül, kedvenc zenéikig különféle témákban beszélgetnek.
 

 

AudioPartner Kft. 2013 | Magyarország
Kövessen minket:
Készítette: