Hírek / Aktualitások

2018-01-15 11:15:04
A Sennheiser bejelentette, hogy a TEAC cég és annak TASCAM márkájú professzionális videó és broadcast berendezései csatlakoznak az „AMBEO for VR” partnerprogramhoz. Ez a Sennheiser program, amelyet a VR, AR és egyéb 3D-s tartalomkészítők számára hoztak létre a zavartalan gyártási folyamatok és a kompatibilitás biztosítása érdekében, együttműködést kínál a helyszíni felvevőeszközök (field recorder), VR-kamerák, valamint az élő streaming szoftverek, mix-készítő plug-inek és VR-platformok neves gyártóival.
 

2017-10-31 12:05:55
Az audio specialista Sennheiser a HD 660 S alakjában egy új nyitott dinamikus fejhallgatót vezetett be a szenvedélyes audiofilek számára. Az új modell – a HD 650 örökségére építve – egy új és tökéletesített jelátalakító konstrukciónak köszönhetően felülmúlja elődjének kivételes teljesítményét, alacsonyabb harmonikus torzításából adódóan még természetesebb és valósághűbb hangzásélményt biztosít. Az alacsonyabb, 150 ohm-os impedanciának köszönhetően a HD 660 S még sokoldalúbb használatot tesz lehetővé, mivel a felhasználók a fejhallgató referenciakategóriás hanghűségét mind fix, mind mobil nagyfelbontású lejátszóhoz csatlakozva élvezhetik.

2017-10-31 11:19:12
Az audio specialista Sennheiser ismét újraértelmezi a kompakt, hordozható audiofil hangzást – a forradalmi IE 800 hallójáratba dugható fülhallgató új generációjával. Az IE 800 S – egy modern klasszikus tökéletesítésének eredményeként – még kiválóbb akusztikai jellemzőkkel bír, ragyogó magastartományt és részletgazdag basszushangzást kínálva. Az elsőosztályú kényelemről Comply™ memóriahab füldugók gondoskodnak, míg a szélesebb kábelválaszték még a legmagasabb elvárásokat támasztó audiofilek igényeit is kielégíti. A Németországban tervezett és gyártott, új IE 800 S modern, matt fekete bevonatának köszönhetően megújult külsőt is kapott.

2017-10-24 12:49:07
Létezik egy olyan elit termékkategória, amin nem fog az idő – az ide sorolt termékek saját korukat meghaladva időtlen ikonokká képesek válni. A felvételkészítés világában a Neumann U 87 az egyik ilyen legenda. Ez a professzionális mikrofon 50 éve állít mércét a hangfelvétel-készítés területén. A Neumann most ennek a stúdiólegendának az évfordulóját ünnepli az U 87 Rhodium Edition mikrofonnal – egy látványos változattal, amely a gyönyörű U 87 mikrofonnak különleges külsőt kölcsönöz időtlen képességei megünnepléséhez.
 

2017-10-20 12:58:48
A legendás zürichi Moods jazz klub egy új streaming platformot hozott létre koncertjei számára, moods.digital néven. Az élő közvetítést és adatbankból letölthető videókat (VOD) is kínáló Moods új „Digitális koncertklubja” már eddig is nagy népszerűségnek örvendett, most pedig újabb szintre emeli a koncertélményt: az év végéig körülbelül 20 koncertet közvetítenek AMBEO 3D hangzással. Daniel és Andreas Sennheiser, a Sennheiser társvezérigazgatói, valamint Claudio Cappellari, a Moods társigazgatója azt ígérik, hogy a hallgatóknak felülmúlhatatlanul magával ragadó hangzásélményben lesz részük. 

2017-10-10 10:25:31
A New Era #KIKAPCS nevű rendezvénye egy olyan különleges nyárzáró esemény volt szeptemberben, ahol a népszerű videósok közvetlen, családias hangulatban találkozhattak közönségükkel és tölthettek el egy egész napot a közös programok során. A rendezvény helyszínét a budapesti Aquaworld biztosította, lehetőséget nyújtva amatőr strandfoci bajnokság, vizilabda és egyéb vizes játékok, versenyek lebonyolítására, melyeket a szervezők végig közvetítettek. A programok között kiemelt jelentősége volt a délutáni pódiumbeszélgetéseknek is, amikor egyszerre több videós is beszélgetett a színpadon. Mindezek megvalósulásához elengedhetetlen fetlétel volt a megfelelő hangosítás biztosítása, kültéren és beltéren egyaránt, a lehető legmobilabb és legegyszerűbben installálható eszközzel, amely a Sennheiser LSP 500 PRO volt. 
 
 

2017-10-09 15:07:53
Az audio specialista Sennheiser az IBC szakkiállításon betekintést engedett masszív FOCUSMIC Digital mini puskamikrofonjának működésébe, amelyet az iPhone-nal készített kiváló minőségű videofelvételek hangjának rögzítéséhez tervezett. A jól bevált Sennheiser kapszulát, illetve Apogee PureDigital előerősítőt és A/D konvertert tartalmazó FOCUSMIC Digital közvetlenül csatlakoztatható az iPhone Lightning portjához, és kiváló minőségben, fókuszáltan rögzíti, illetve közvetíti a filmezett hangforrás hangját. Az új mikrofon számos iPhone modellel (SE, X, 8 plus stb.) kompatibilis, masszív fém rögzítőelemmel csatlakozik az okostelefonhoz, és lehetővé teszi a mikrofon 270°-ban történő elforgatását, egy szelfi és egy szállítást megkönnyítő pozíciót is beleértve. A FOCUSMIC Digital 2018 második félévétől lesz kapható. 
 

2017-10-09 14:51:35
Az audio specialista Sennheiser az IBC szakkiállításon jelentette be, hogy HANDMIC Digital mikrofonja már kapható. Ez a mikrofon, amely ideális választást jelent mobil újságíráshoz és podcast készítéshez, broadcast hangminőséget kölcsönöz az iOS eszközök, Mac gépek és PC-k számára. A HANDMIC Digital rendkívül masszív, nagymértékben ellenálló a mobiltelefonok által keltett interferenciával szemben, valamint kiválóan csökkenti a kezelési zajt, a szélzajt és a környező zajt, ami nagyon fontos, ha a felvétel rendezvényeken, vagy hasonló zajos környezetben készül. A dinamikus HANDMIC Digital az Apogee díjnyertes előerősítőjének és A/D átalakítási technológiájának segítségével közvetlenül USB vagy Lightning portokhoz csatlakoztatható.
 

2017-10-09 13:47:01
Az audio specialista Sennheiser az IBC szakkiállításon hivatalosan is bejelentette „AMBEO for VR” partnerprogramját, melynek célja, hogy zökkenőmentes munkafolyamatokat biztosítson a VR és AR anyagok gyártása során. A program együttműködést kínál a helyszíni felvevőeszközök (field recorder), VR-kamerák, valamint az élő streaming szoftverek, mix-készítő plug-inek és VR-platformok neves gyártóival. A program első résztvevőit szeptember 15-én jelentették be. 
 

2017-10-05 12:03:38
2016 elején az audio specialista Sennheiser az immerzív 3D-s hangzásra összpontosítva egy olyan úttörő technológiát mutatott be AMBEO® márkanév alatt, amely páratlan eredményt ígér a hangrögzítés és hangvisszaadás terén. „A 3D-s hangzás a kiválóság új távlatait nyitja meg, újfajta hallgatási élményt kínálva a felhasználók számára az alkalmazások széles körében, a virtuális valóság játékoktól kezdve a hangfelvétel-készítésen át a műsorközvetítésig” – mondta Daniel Sennheiser és Dr. Andreas Sennheiser a 2016-os CES szakkiállítás alkalmával. „A 9.1-csatornás keverés és felvételkészítés, valamint a nagyformátumú kiállításokra történő hangzástervezés révén egy ideje már tevékenykedünk ezen a területen. Most nagy erőkkel dolgozunk azon, hogy ezt a lenyűgöző hangzást új termékekben és alkalmazásokban is meghonosítsuk, lehetővé téve a felhasználók számára, hogy megtapasztalják és alakítsák a jövő hangzását.” A Sennheiser immerzív 3D-s hangzást kínáló audio termékei és tevékenységei az AMBEO védjegyet viselik. Az AMBEO termékeket folyamatosan úgy fejlesztik, hogy már a korai szakaszban bevonják a felhasználókat, a producereket, a tartalomkészítőket és a műszaki partnereket a világ minden tájáról.

 

AudioPartner Kft. 2013 | Magyarország
Kövessen minket:
Készítette: