Hírek / Aktualitások

Az U87 Rhodium Edition: A Neumann a legendás mikrofon 50. születésnapját egy páratlan, limitált kiadással ünnepli
2017-10-24 12:49:07
Létezik egy olyan elit termékkategória, amin nem fog az idő – az ide sorolt termékek saját korukat meghaladva időtlen ikonokká képesek válni. A felvételkészítés világában a Neumann U 87 az egyik ilyen legenda. Ez a professzionális mikrofon 50 éve állít mércét a hangfelvétel-készítés területén. A Neumann most ennek a stúdiólegendának az évfordulóját ünnepli az U 87 Rhodium Edition mikrofonnal – egy látványos változattal, amely a gyönyörű U 87 mikrofonnak különleges külsőt kölcsönöz időtlen képességei megünnepléséhez.
 
Az U 87 kedvező megítélését univerzalitásának és hihetetlen sokoldalúságának köszönheti, ezek tették fél évszázadon át a felvételkészítés nélkülözhetetlen kellékévé. Wolfgang Fraissinet, a Neumann.Berlin elnökének magyarázata szerint ezért volt szükség az 50. évforduló tiszteletére valami nagyon különlegesre – a híres U 87 ródium-bevonatú kiadására: „Ezzel a rendkívüli kombinációval ideális módon ünnepelhetjük meg az U 87 mikrofon 50. születésnapját. A ródium egyedisége és szépsége erőteljesen hangsúlyozza ennek a mikrofonnak az időtálló minőségét. A Rhodium Edition a Neumann által képviselt magas színvonal igazi megtestesítője.”

 
 

Az U 87 mitikus megítélése – műszaki vívmányain túl – ugyanannyira szól a mikrofon köré szövődött emlékekről és történetekről. A zeneiparban szinte minden nagy név az U 87-tel készítette felvételeit. Ez a páratlan múlt játszott közre abban, hogy a ródiumra esett a választás. Ez az aranynál is ritkább fém minden más fémnél intenzívebben veri vissza a fényt, ezért használják a világegyetem legtávolabbi pontjait vizsgáló nagyteljesítményű teleszkópokban tükörként. Ez az egyedülálló tulajdonság kiemeli a ródiumot a nemesfémek sorából.

 
 
 
Exkluzív modell, melyet korlátozott számban, rendelésre készítenek el
A Neumann az U 87 Rhodium Edition modellt csak egy alkalommal kínálja, világviszonylatban 500 darabot készít belőle, rendelésre. Minden egyes aprólékosan kidolgozott mikrofon egyedileg számozott, Wolfgang Fraissinet, a Neumann.Berlin elnökének saját kezűleg aláírt eredetiségigazolásával.
 
Minden U 87 Rhodium Edition mikrofonhoz jár egy Neumann alumíniumtok és egy különleges Rhodium Edition EA 87 rugalmas felfüggesztés. Sőt a csomag egy pár fekete kesztyűt is tartalmaz, hogy megőrizhesd a korlátozott számban kiadott mikrofon kifogástalan minőségét.

 
 
Az U 87 Rhodium Edition kizárólag az arra kijelölt viszonteladókon keresztül kapható és 2017 szeptembere óta rendelhető. Ha több információt szeretnél megtudni a mikrofonnal és annak elérhetőségével kapcsolatban, látogass el az 50 éves U 87 ünneplésére létrehozott weboldalra, ahol megtalálod a viszonteladók naprakész listáját is www.neumann.com/50YEARS-U87
 

AudioPartner Kft. 2013 | Magyarország
Kövessen minket:
Készítette: